Ecommerce community
 
 

DB Schenker slår nytt paketrekord

DB Schenker - 17 Dec-13 15:18
 
Även i år slår DB Schenker alla tiders rekord i antal sorterade och transporterade paket under ett dygn. - Den nya rekordnoteringen, som sattes i måndags den 16 december, ligger på hela 300 000 terminalbehandlade kollin till företag och privatkunder, säger Patrik Andersson, produktchef Paket.
De senaste åren har paketvolymerna skjutit rejält i höjden under julhandeln, både vad gäller paket till och från företag och privatpersoner.
- Det är riktigt kul med de rekord vi haft inför jul. Om vi tar ut de fem dagarna där vi sorterat flest paket genom tiderna, så ligger fyra av dem i december i år. Det är verkligen ett kvitto på att årets julhandel går mot nytt rekord, säger Tina Rundström, VD DB Schenker Privpak.

E-handeln tar andelar
- Intressant är också att volymerna till privatpersoner närmar sig paketen till företagen rent antalsmässigt, 48 mot 52 procent under rekorddygnet, säger Patrik.
Siffrorna visar tydligt att e-handeln blir en allt större del av den totala handeln.

Satsa ännu mer
- Det gör att vi måste satsa ännu mer för att ta marknadsandelar framöver. Vi har alla möjligheter att växa ännu kraftigare, det är väldigt inspirerande och kul att vara en del av den expansiva e-handeln, säger Tina.

Bra utveckling
- Tack vare vår starka grund med bra utveckling av våra tjänster anpassade efter marknadens behov samt vår kunniga och engagerade personal, är jag övertygad att vi kommer se ett ännu större julrekord nästa år!
 
 
 
All rights reserved. Copyright © Ecommerce.org 2009 - 2018
This website requires javascript and the latest version of Chrome, Firefox or Safari. Internet Explorer not fully supported.