Ecommerce community
 
 

Hur får jag veta vilka paket kunderna har hämtat ut?

Mikael Jorkvist, ., Bagsy AB - 4 Jan 2012
 
Jag har idag ett problem då vi har svårt att få överblick över vilka paket som legat mer än en vecka hos kundens utlämningsställe.

Jag vill gärna kontakta kunden och ligga på själv så att de verkligen hämtar paket så jag slipper få försändelserna i retur.
 
Advert
 
EXPERT ANSWERS
Håkan Möller
Sales / Ecommerce services, Fortus International Solutions AB

Det går tyvärr inte att få fram den efterfrågade rapporten i DHL Multishipping.

Ett steg på vägen kan vara att be att få ett mera avancerat sökfilter påslaget under "mina sändningar / sändningsstatus", så att man exempelvis kan filtrera på upphämtningsdatum eller transporttjänst.

Ett sätt att förbättra överblicken är att man markerar alla gamla redan uthämtade sändningar och sedan klickar på "skicka till historik". Då ser man bara aktiva sändningar på "sändningsstatus".

2011-11-08 11:31
Arne Andersson
E-handelsansvarig, PostNord

Posten har tyvärr inte möjlighet att tillgodose detta ni nuläget. Däremot kommer tjänsten att finnas i vår logistikportal under 2012.

2011-11-15 10:54
Fred Knaust
Partneransvarig e-handel, Memnon Networks

Att själv söka och leta fram detta är oerhört tidskrävande och det ska du absolut inte behöva göra manuellt. Informationen kan oftast levereras automatiskt via din leverantör av TA-system, i vårt fall är det en tilläggstjänst.

Memnon Networks har haft detta till våra kunder i flera år i vår egen lösning Memnon Apport så för oss är detta inget nytt. Våra transportörslösningar har det ibland. Jag vet att DHL Multishipping inte har det medan det går att få i DB Schenker WEB-TA.

Memnon Apport kan tala om för dig vilka paket som har legat exempelvis mer än en vecka. Informationen kan automatiskt skickas till dig så att du kan ta kontakt med din kund direkt och slippa få ett onödigt paket i retur.

I dagsläget finns funktionaliteten för transportörerna DB Schenker, DHL, DSV och Geodis Wilson. Posten är under utveckling och planeras lanseras under våren, dock är detta beroende av efterfrågan bland våra kunder.

2011-12-02 12:38
Per Christoffersson
Produktspecialist Paket och Privatleveranser , Schenker

Tyvärr har vi ingen återkoppling till kund med status på deras paket (endast via track 'n trace).

Grundproblemet är att det är så många kunder som använder tjänsten och att då ha en service per kund som genererar en status för dennes paket, är än så länge för komplext.

Vi har två olika ombudstjänster, en standard med standardiserad liggetid, avikalender etc. Sen har vi en premiumtjänst för större flöden, från 12.000 årspaket och uppåt. Denna tjänst ger en helt annan flexibilitet gällande statistik, återrapporter till kundföretaget, alternativ aviseringskalendrar etc och byggs mer eller mindre upp baserat på kundens önskemål och krav.

Ett alternativ kan vara att TA-leverantören, till exempel Unifaun återrapporterar till kunden när påminnelseavin skickas ut efter sju dagar. Det kan sedan användas som underlag för att kontakta aktuella kunder.

2011-12-02 13:38
Esa Tielinen
VD, Bring Mail Nordic AB

Tyvärr har vi inte möjlighet att rapportera vilka paket som ligger kvar på utlämningsställen.

2012-01-03 12:02
Staffan Isaksson
Product Strategy and Marketing Manager, Unifaun

I grundversionen av Unifaun Online, som har stöd för ett stort antal transportörer, men även i Pacsoft Online för Postens tjänster, finns alltid full historik över tidigare paket för alla transportsätt.

I historiken kan du söka fram en eller flera paket som har samma status (var de befinner sig i transportkedjan).

Vill du veta vilka paket som har kommit till en transportörs utlämningsställe, men inte har hämtats ut efter en vecka, söker du på status "ankommet utlämningsställe" och sätter statusdatum till den period du vill.

Du får då en lista på skärmen där du kan se vilka försändelser det gäller och även därifrån se all övrig info som fanns med när transportetiketten skapades. Du kan till exempel se vilket utlämningsställe som paketet finns hos och vilket datum det kom dit.

Det är inte ovanligt att fel mobilnummer eller fel e-postadress är anledningen till att kund inte hämtat ut paketet tidigt, och dessa uppgifter kan du då se och stämma av att de är riktiga, samt eventuellt kontakta din kund. Normalt kommer dock transportören till slut att avisera försändelsen via brev, om den inte blivit utlämnad med de sms och eller e-postmeddelanden som transportören vanligen använder som avisering. Men vill du skynda på utlämningen kan du kontakta din kund och påminna dem.

På motsvarande sätt kan du också söka paket som har status "på väg" för att spåra eventuella problem med leveranser som gjort att ett paket inte kommit till ett utlämningsställe i tid. Det är ovanligt, men förekommer, och det är då bra att kunna reda ut anledningen till förseningen innan din kund hör av sig och undrar var paketet är.

Använder du Unifaun Online eller Pacsoft Online så finns många inbyggda kontroller som undviker de flesta av felen som är anledningen till försenad eller utebliven leverans, men allt går inte att kontrollera så möjligheten att söka i sin pakethistorik och se all information om sina skickade paket är en ofta använd funktion.

Jag hoppas att beskrivningen är svar på din fråga.

2012-01-03 17:30
 
COMMENTS
SHARE
 
ECOMMERCE.ORG EXPERTS
Lukas Wetterström arvato Financial Solutions Betallösningar
Arne Andersson PostNord E-handelsfrågor, Frakt, Logistik
Thomas Sjölin Asendia Nordic AB E-handelsfrågor, Internationalisering
Rutger Lindquist Jojka SMS, Mobil marknadsföring
Jonas Hagernäs Nets Sweden Betallösningar
Mathias Ivarsson Shopit E-handelsfrågor, Plattformar
Daniel Sjögren Memnon Networks Transportadministration
Anna Maria Corazza Bildt European Parliament Policyfrågor EU
Göran Johansson Bording Fraktdokument, Förpackningar
Joachim von Wachenfelt Meridian Global Services Internationell gränsöverskridande moms
Esa Tielinen Bring Mail Nordic AB Frakter, Tull, Moms, Norge
Patrik Müller DIBS Payment Services Betaltjänster
Staffan Isaksson Unifaun Transportadministration
Anna-Karin Josefson Xplanation Language Services Översättning
Mattias Pihlström Brightstep AB E-handelsfrågor, Plattformar
Johan Holgersson Bring Express E-handelsfrågor, Frakter
Markus Nyberg DB Schenker Frakter
Melker Camnerin Bring Parcels & Express Logistik
Roberta Mladenovic VeriSign Säkerhet, certifikat, kryptering, SSL
Fredrik Hammarqvist Grand Shoes Kundvård, Småföretagare
Gustav Bergman Kanban Marketing AB SEO, SEM, Adwords, Analytics
Thomas Bergroth Pulsen Production AB Affärsstystem, Drift
Magnus Markgård DB Schenker Privpak Frakter
Mikael Häggström SiteDirect E-handelsfrågor, Plattformar
Stefan Ekmark Svea VAT Adviser AB Moms, Skatt
Niklas Carlsson Handelsbanken Betaltjänster
Fredrik Lennström Klarna AB Betaltjänster
Mats Wickström Svea WebPay Betaltjänster
 
 
All rights reserved. Copyright © Ecommerce.org 2009 - 2018
This website requires javascript and the latest version of Chrome, Firefox or Safari. Internet Explorer not fully supported.