Ecommerce community
 
 
MEMBER PROFILE

Greger Berg

ordf, Rådet för E-handelscertifiering Follows: 0 / Followers: 0

Continue to my website »
 
LATEST ACTIVITY

Greger Berg

ordf, Rådet för E-handelscertifiering

Blog: Säker e-handel

1 comment

En annan aspekt än det tekniska är hur säker e handeln är för konsumenten. Det har ju senaste året varit flera uppmärksammade nätbedräger och e-handlarkonkurser.

Nätbedrägeriet Kameraexperten.se visar att ett företag kan ha funnits på marknaden länge och ha bra kreditvärdighet utan betalningsanmärkningar då något plötsligt förändras. Inga varor levereras längre, kunder börjar klaga, betalningar till leverantörer uteblir.

Konkursen i Datorbutiken.se visar att även e-handlare med de bästa intensioner kan gå i konkurs just när kunden gjort ett köp och redan betalat. Kunden kan då istället för att få en vara man behöver mötas av beskedet: ”Lagda och betalda beställningar kommer inte att levereras. Kunder som redan har betalat sin order får rådet att ta kontakt med sin bank eller vända sig till konkursförvaltaren när en sådan utsetts”. Istället för en ny dator har man fått ett problem.

Ett sätt att skapa en säkrare e-handel för konsumenten är att en tredje part dagligen bevakar och certifierar e-handlare och e-butiker. Se exempelvis det datummärkta certifikatet på http://www.sporttema.se/


2009-08-22

09:49

Greger Berg

ordf, Rådet för E-handelscertifiering

News: Allt fler e-handlare certifierar sig med "Trygg e-handlare"

2 comments

Även vi på ehandelscertifiering.se har märkt en kraftig ökning av certifieringarna - över 80% upp de senaste tre månaderna.

En del e-handlare väljer också att bli certifierade hos båda, se exempelvis www.badshop.se.

2009-06-17

15:38

 
 
All rights reserved. Copyright © Ecommerce.org 2009 - 2018
This website requires javascript and the latest version of Chrome, Firefox or Safari. Internet Explorer not fully supported.