Ecommerce community
 
 
MEMBER PROFILE

Jacob Rastad

CTO, Outnorth AB Follows: 0 / Followers: 0

CTO på Outnorth.

Continue to my website »
 
LATEST ACTIVITY

Jacob Rastad

CTO, Outnorth AB

Panel of Experets: Ska man ta bort negativa kommentarer?

7 comments

Kan inte annat än hålla med panelen och Ulf. Är man snabb att svara kunden och visa att man förstår problemet och att man då också tar någon action på att ordna till det så kan det snarare bli något positivt utav den negativa kommentaren.

Så länge det inte är spam, personangrepp eller något illegalt så tycker inte jag att man ska ta bort det. Bättre att visa att man vågar ta kritik och visa att man hjälper sina kunder då de får problem.

2011-11-08

14:51

Jacob Rastad

CTO, Outnorth AB

News: Visa Ehandel.org Trygghetsrank i er nätbutik

5 comments

Kommer ni också då kunna räkna in betyg från Pricerunner/Prisjakt som Trustpilot gör (d.v.s. både betyg på Trustpilot och ifrån t.ex. Pricerunner)?

2011-08-04

12:49

Jacob Rastad

CTO, Outnorth AB

News: Bli vän med Google Analytics

1 comment

En mycket användbar funktion i Analytics är E-handelsdelen (E-commerce på engelska). Denna aktiverar man genom att gå in på inställningar för din profil sedan kryssar du för "Yes" på "E-commerce Website".

Med hjälp av denna del så kan du spåra exakt vilka produkter som säljs, hur pass stora ordrar som kommer in o.s.v. Det som verkligen blir intressant är när du jämför vilka marknadsföringskanaler (PPC, Banners etc.) som ger besökare som inte bara köper utan köper mycket.

Andra trevliga saker är att om du länkar ihop ditt Analytics-konto med ditt Adwords-konto så kan du direkt i Analytics se hur pass mycket försäljning du har fått in och hur pass mycket du har lagt på din Adwords-annonsering.

Enda "nackdelen" är att för att kunna göra detta så krävs en del förändringar utav ditt tracking-script på siten. Exakt hur man gör går att läsa på http://www.google.com/support/googleanalytics/bin/answer.py?hl=en&answer=55528

2009-06-16

13:41

Jacob Rastad

CTO, Outnorth AB

News: 20 SEO-tips för din e-handelswebbplats

6 comments

Trevlig guide.

7. Spåra gärna internsök på siten, där finns massor av information om hur dina kunder söker.

12. Ett annat sätt som man kan göra på är att lägga bilden med rubriken "ovanför" h1-taggen. Det viktiga är då bara att man har exakt samma innehåll i bilden som det är i själva texten. Detta kan göras med en sIFR-lösning också vilket innebär att texten-skrivs ut med flash ovanför h1-taggen.

2009-05-10

21:45

RETAIL ADMIN FOR
 
 
 
 
All rights reserved. Copyright © Ecommerce.org 2009 - 2018
This website requires javascript and the latest version of Chrome, Firefox or Safari. Internet Explorer not fully supported.