Ecommerce community
 
 
MEMBER PROFILE

Per Ledin

VD, MisterBling AB Follows: 0 / Followers: 1

Per Ledin, VD och ägare av Misterbling AB. MisterBling säljer smycken, kläder och accessoarer online worldwide.

Continue to my website » Twitter profile »
 
LATEST ACTIVITY

Per Ledin

VD, MisterBling AB

Theme article: Nya hot mot e-handlarna ställer krav på trygga transporter

3 comments

Ingen belyser problemet med tjänsten varubrev Posten pushar för. Vi e-handlar skickar varor för miljoner "rätt ut i rymden" eftersom posten inte har en susning om vart paketen tar vägen efter de ankomstregistrerats på inlämningsstället. Paket lämnas utanför dörrar hos mottagare som vem som helst kan stjäla enkelt. Paket som glöms bort att ankomstregistreras på Postens ombud och blir liggande. En massa paket som "försvinner" på vägen utan man har någon susning vart. Kan vi åtminstone få en avläsning att paketet är uthämtat hos ombud eller dumpat i brevlådan eller utanför dörren av brevbärare? Tjänsten är utmärkt för oärliga kunder som vet rutinerna nu att försändelsen inte kan bevisas utlämnad. Enkelt säga, jag har inte fått något och slippa betala fakturan. Dags att göra något åt detta. Jag tror säkert många e-handlare instämmer.

2015-03-30

08:37

Per Ledin

VD, MisterBling AB

Panel of Experets: Vem tar ansvaret vid utlämning mot fel id-handling?

7 comments

Vi är själva väldigt utsatt för bedrägerier. Tyvärr har vi förlorar ca 50 tusen bara i år på detta. Häften är kortbedrägerier och hälften fördelat på faktura bedrägerier. Tidigare har vi har 2 aktörer på faktura till kunden. Vi har nu tagit bort det bolag som inte aktivt bevakar bedrägerier, och har enbart Klarna idag där man aktivt till 100 % har stoppat alla bedrägeriförsök i år. Samma fakturabolag vi tagit bort driver även PSP tjänst för kortbetalning (nämner inte dem vi namn idag). Amerikanska kort är det största gissel idag när det gäller kreditkortsbedrägerier. Då vi säljer internationellt kan vi inte stoppa amerikanska kort. Vi har bett detta bolag i omgångar att spärra kreditkort utgiven utanför Europa som inte är skyddad av 3D-Secure, men man har inte hörsammat vår önskan. Man har dock nu lovat fixa detta snarast efter julen. Sker det inte får vi byta PSP.
Hur Johan Holgersson kan rekommendera DHL förstår jag inte. DHL lämnar ut till vem som helst med legitimation bara de har fraktnummer. Som uppgjort för ”målvaker” att hämta ut. Efter DHL fiaskot har vi nu enbart Posten som levererar våra sändningar. Där kräver man leg av både beställaren och eventuellt bud. En stark varning för den svaga säkerheten DHL tillhandahåller!

2013-12-04

14:31

Per Ledin

VD, MisterBling AB

Panel of Experets: Vem bestämmer värdeminskningen vid retur?

9 comments

Skall man hårddra det hela är en "begagnad produkt" värdelös för oss då vi inte ägnar oss åt second hand försäljning. Jag förmodar detta gäller de flesta internethandlare som inte har den fysiska butiken möjlighet att kasta produkten i en störtkorg vid kassan till halva priset utan returrätt . Det jag inte kan förstå är att inte de som sitter som sakkunniga och beslutsfattare inte klarar att ha sunt förnuft vad som är bra för både konsument och handeln. Osunda regler gör att färre följer dessa och i slutändan är det de seriösa konsumenterna som får betala. Om vi måste kassera en returnerad produkt av 12 måste vi naturligtvis ta ut samma för 11 som vi gjorde för 12 tidigare. Kontentan av detta är prishöjning. Fråga: Hur ska man i detta fall värdera en svettluktande returnerad T-shirt? Jag vill samtidigt med detta uppmana beslutsfattare och "sakkunniga" att sluta diskriminera e-handeln och skapa samma regler för alla butiker. Självklart måste även kunder i fysiska butiker börja få ersättning för den transportkostnad de har för att lämna tillbaka en produkt där. Generellt skulle kunden ha rätt till bilersättning vid anskaffande tillfället. Eller så börjar vi använda sunt Bonnförnuft när vi skapar lagar och regler som kan följas utan godtyckliga bedömningar.
/Per Ledin
MisterBling.se

2012-11-14

16:54

Per Ledin

VD, MisterBling AB

Panel of Experets: Varför ska frakten återbetalas till kund?

22 comments

Vi kan dra detta ännu längre. Om jag som privatperson mailar en byggfirma och beställer en ombyggnad av mitt hus (tjänst beställd via nätet). Gör beställningen på nätet och mailar in det påskrivna avtalet. Firman kommer och bygger om för 100,000 kronor. Jag tycker sedan att det blir för dyrt, så jag ångrar mig. Tar då byggfirman ner sin ombyggnad och river hela min faktura?

Sjuka orättvisa regler skapar osund konkurrens och ger hela internethandeln badwill för man inte kan lagstifta lika regler för alla verksamheter som folk förstår. Vi lär folk att inte behöva ta eget ansvar.

Jag trodde segregering tillhörde det förflutna. Det här är kanske att ta i, men det är vi näthandlare som får vara som ”de svarta i USA” på 50 talet. Vi får sitta längst bak i bussen och hålla tyst är väl tanken.

Per Ledin
VD
MisterBling AB
www.misterbling.se www.misterbling.dk www.misterbling.no www.misterbling.fi www.misterbling.de www.misterbling.co.uk www.misterbling.us www.misterbling.ru

2012-05-25

15:00

Per Ledin

VD, MisterBling AB

Panel of Experets: Varför ska frakten återbetalas till kund?

22 comments

Jag brukar normalt inte lägga mig i debatter, utan kör hellre mitt eget race och koncentrerar mig på min verksamhet. Ändå i den här frågan vill jag lämna lite synpunkter.
Jag tycker man måste skilja på distanshandel via katalog eller webb där kunden själv söker upp produkten, och uppsökande distanshandel som telefonsäljare. Om t.ex. Telia ringer en kund och argumenterar sig till en förlängning av ett avtal och en ny mobil till kunden är det en sak. Om kunden själv söker upp en produkt och bestämmer sig för att handla den är det en annan 5a. Här pratar vi egentligen om konkurrensfördelar man ger i lag till fysiska butiker.
Om Svenne tar sin bil och åker 2 mil till ”Stora köpcentret” och köper en dammsugare. När han kommer hem tycker frun det är fel färg. Svenne tar sin bil igen och åker till ”Stora köpcentret”. Med detta har Svenne kört 8 mil. Med en kostnad på 30 kronor per mil i bensin och slitage (transportkostnad) blir det 240 kronor. Skall då butiken i ”Stora köpcentret” betala tillbaka priset för dammsugaren + dessa 240 kronor till Svenne?! Eller?! Nej, självklart måste man ta ansvaret för det man gör och köper tycker jag.

Här pratar vi också om en miljöaspekt. Idag finns det ”kunder” som sitter och beställer hem grejor bara egentligen för att titta på dessa. Man beställer på faktura, så ”slipper” man betala. Det blir massor av okynnesfrakter. Jag är ändå tacksam för vi har lite returer. Men som exempel hade vi en privat kund som beställde 16 kepsar, och efter att ha tittat på dessa skickar tillbaka allihop. Återigen om jag vill titta på en produkt får jag ta mig till butiken och stå för den kostnaden och sedan ta mig tillbaka. Själv handlar jag mycket på nätet. Både stort och smått, men jag ser till att ta reda på fakta etc. så jag alltid får den produkt jag vill ha och inte behöver besvära mig eller miljön med onödiga frakter.

Mig veterligt är transporter en tjänst. Beställer jag en taxi och åker en resa, så kan jag inte ångra mig.
Kontentan av allt som det är idag är ändå att kunderna som inte returnerar varor får betala för de som gör detta på produktens pris. Som butik har du en marginal du räknar på. Ökar kostnaden för att sälja produkten, ökar självklart priset på produkten i längden.
Jag tycker vi handlare skall vara generös med returrätt och trevlig, schyst och rättvis med våra kunder. Jag tycker dock konkurrens på lika villkor är viktigt för seriösa affärer. Men, vad vet jag för jag är ju inte politiker som sitter bakom ett skrivbord och löser problem på sitt vis.

Per Ledin
VD
MisterBling AB
www.misterbling.se www.misterbling.dk www.misterbling.no www.misterbling.fi www.misterbling.de www.misterbling.co.uk www.misterbling.us www.misterbling.ru

2012-05-24

17:37

RETAIL ADMIN FOR
 
 
 
 
All rights reserved. Copyright © Ecommerce.org 2009 - 2018
This website requires javascript and the latest version of Chrome, Firefox or Safari. Internet Explorer not fully supported.