Ecommerce community
 
 

Tänk om alla nätbutiker var lika tydliga som Protecty

Stefan Pettersson, Tid. Business Developer - 13 Dec-11
 
Att sjunga lovsånger om svenska nätbutiker hör inte till mina dagliga sysslor. Men i fallet med den svenska nätbutiken Protecty är det verkligen berättigat.
Advert
Jag är en krävande kund. Om det råder det få, eller snarare inga, tvivel. Att ge mig ett erbjudande muntligt är likställt med att tatuera in det på armen, det går inte att ändra hur som helst. Det kanske är därför jag gillar skrivelser som säger att om en part är otydlig ska avtalet tolkas till dennes nackdel. Var tydlig eller ta ansvaret och konsekvenserna därav helt enkelt.

En som däremot inte är otydlig är nätbutiken Protecty. Bakom Protecty står Peter Höjman, före detta officer och även känd som hobbybloggaren nolingo. Peter har även bidragit med sin expertis vid några tillfällen i Expertpanelen, men det är snarare ett kvitto på hans djupa kunskap om e-handelsbranschen (inga mutor har erhållits för denna blogg). Kan det vara Peters militära bakgrund som ligger bakom den snudd på extrema övertydlighet som återfinns i hans nätbutik? Helt klart är att jag är imponerad, läs vidare så berättar jag varför.


Detta är vad jag ser under mina första fem sekunder hos Protecty.

Det första jag möts av när jag kommer till Protecty är en uppgift om att företaget har funnits på nätet sedan 2007, vilket känns tryggt för mig som kund. Sen ser jag texten "vi gör jobbet lättare". Vem vill inte att jobbet blir lättare? Det enda som kunde ha varit bättre vore om Protecty även hade gjort jobbet åt mig. Nästa ställe mina ögon fastnar på är texten att de har allt inom arbetskläder.

Med dessa enkla grepp lyckas Protecty fånga mitt intresse under de första kritiska sekunderna och jag stannar kvar i nätbutiken.


Protecty har identifierat det viktigaste ur kundens perspektiv och placerat informationen där den inte kan undvikas, eller misstolkas.

Det jag ser härnäst är en stor ruta mitt på sidan med information som jag normalt måste leta både länge och väl efter; uppgift om att det är gratis att ringa kundtjänst, telefonnummer samt öppettider är information som inger förtroende.

Det finns även uppgifter om lägsta ordergräns, fast fraktpris, leveranstid, öppet köp i 30 dagar, fri returfrakt, ingen kostnad vid byte och så vidare. Innan jag ens har hunnit kika efter något jag vill köpa har jag fått all information jag behöver för att känna mig trygg som kund. Om minsta tvivel fortfarande finns så ser jag även kundbetyg, bloggar, Facebook och mycket mer redan på startsidan. Extra plus för att telefonnummer och öppettider står både mitt på sidan och överst, det ska verkligen inte gå att missa. Jag får nästan intrycket att Protecty vill att jag som kund ska ringa dem. Trevligt!

Det finns även en faktaruta ute till höger som berättar allt jag behöver veta om minsta ordervärde, att ingen expeditionsavgift tillkommer, kostnader för olika betalsätt, frakt, returfrakt, omsändning, utlandsfrakt med mera.


Hos Protecty väljer kunden hur han, eller hon, vill kontakta nätbutiken.

Lite längre ner på sidan finner jag ännu mer uppgifter, och återigen är de placerade mitt i flödet där det normalt ligger produkter nätbutiken vill sälja till mig. Till höjdpunkterna kan nämnas call back som innebär att Protecty ringer upp mig när jag har tid och på mina villkor. Jag kan ärligt talat inte komma på någon annan nätbutik som erbjuder detta.

Det går även att ställa frågor via både live chat och sms, samt beställa retursedel via sms. Vill jag skriva brev så har jag adressen rakt framför ögonen, samma sak om jag hellre vill besöka nätbutiken personligen, samt information om när de finns på plats. Vill jag klaga så står det "ring vd direkt" följt av ett mobilnummer.

Jag noterar även att jag kan få betalt för att blogga om Protectys varor. Låter spännande. Om jag börjar skriva om Fristads overaller i bloggen vet ni varför.


Bannern som fick mig att slå till.

Det som till slut får mig att bestämma mig för att handla något, vilket jag verkligen inte hade tänkt göra, är bannern som erbjuder personalens julklappstips, fri paketinslagning och förlängt öppet köp till 31 januari. Vad jag köpte får far se på julafton, för det är han som gillar att arbeta i skogen.

Protecty i Butiksguiden:
Protecty.se

Länk till Protecty:
www.protecty.se

Stefan Pettersson

Tid. Business Developer

Partneransvarig på Ecommerce.org 2011-03-07 till 2014-06-30.

Vill du kontakta mig så finns jag på Linkedin.

 
 
COMMENTS
Peter Höjman
VD, PROTECTY Arbetskläder

1000 tack! Lyfter på hatten och suger i mig all positiv feedback. Känns fantastiskt att få återkoppling på många av de idéer som jag tycker är viktiga för att skapa en bra ehandel, bra ur kundens perspektiv alltså. Nu kastar vi på några kol till för att bli ännu bättre under 2012. /Peter

13 Dec 2011 20:10
Arash Malmaci
Social Media Marketing, Payair

Bra jobbat!!

14 Dec 2011 11:30
SHARE
 
LATEST COMMENTS
Anders Valour

Totally agree with Jacob, marketing mix is properly one of the most se...

#7 Upcoming Trends that will Drive ecommerce in 2014 4 comments
Tony Falco

deras nya sida: www.fashionexclusive.se

#Fashionyouknow polisanmälda för nätbedrägeri 26 comments
Tony Falco

Hej! jag har oxå blivit lurad av detta skämt företag...lärde känna för...

#Fashionyouknow polisanmälda för nätbedrägeri 26 comments
Tony Falco

Hej! jag har oxå blivit lurad av detta skämt företag...lärde känna för...

#Fashionyouknow polisanmälda för nätbedrägeri 26 comments
Carina Hellström

Hej Här har ni en till som blivit lurad av fanshionyouknow jag bestä...

#Fashionyouknow polisanmälda för nätbedrägeri 26 comments
Carina Hellström

Hej Här har ni en till som blivit lurad av fanshionyouknow jag bestä...

#Fashionyouknow polisanmälda för nätbedrägeri 26 comments
isabella martin

Great article. E-commerce content is getting mature day by day as it a...

#7 Upcoming Trends that will Drive ecommerce in 2014 4 comments
Alla Sap

Drabbas av det PÅ 1699 SEK. Anmäld till Polisen och sidan fortfarande ...

#Fashionyouknow polisanmälda för nätbedrägeri 26 comments
David Radszueit

Mycket bra skrivet!

#Jag vill inte vara rädd 1 comment
Anita Eriksson

Hej, Här kan ni se det senaste meddelande mellan mig och fashionyou...

#Fashionyouknow polisanmälda för nätbedrägeri 26 comments
 
 
All rights reserved. Copyright © Ecommerce.org 2009 - 2018
This website requires javascript and the latest version of Chrome, Firefox or Safari. Internet Explorer not fully supported.